FLEX-serien for profesjonell metallbearbeiding

FLEX har det mest omfattende utvalget for fagfolk innen metallbearbeiding. Fra universalprodukter som vinkelslipere, rettslipere, båndsager og sirkelsager, til mange spesialprodukter som polermaskiner og rørbåndslipere.

 

Enten det handler om metallkonstruksjon, låsesmedarbeid, rekkverkskonstruksjon, sanitærteknikk, tankkonstruksjon, rørleggerarbeid eller skipsbygging - FLEX tilbyr verktøy av alle slag for metallbearbeiding og det riktige produktet for enhver jobb. Overflatebehandling, metallskjæring, metallsliping etc.: Metallfagfolk kan stole på FLEX i enhver situasjon.

 

 

Vinkelslipere fra de originale

 

 

Bootstrap Image Preview

 

Den ekte FLEX

Verdens første høyhastighets vinkelsliper

 

I 1954 lanserer FLEX (den gang fortsatt Ackermann + Schmitt) den første høyhastighets vinkelsliperen på markedet. Den første FLEX. Og den dag i dag imponerer FLEX vinkelslipere fortsatt med sine kraftige motorer, brukervennlige egenskaper og perfekt ergonomi: Stor arbeidskomfort og sikker verktøyføring - med betydelig mer kraft. Fordi vi vet hva som gjør den perfekte vinkelsliperen.

 

Bare ekte proformance. Med ekte Flex.

 

FLEX vinkelslipere

Trådløs og med ledning, fra 900 til 2600 watt. Topp kvalitet og maksimal ytelse.

Bootstrap Image Preview
LE 9-11 125
Universal 900w vinkelsliper, 125 mm
Bootstrap Image Preview
L 12-11 125
Universal 1200w vinkelsliper, 125 mm
Bootstrap Image Preview
L 13-10 125-EC
1300w vinkelsliper med børsteløs motor, 125 mm

 

 

Trådløs eller med kabel - valget er ditt

 

Bootstrap Image Preview

Batteridrevne vinkelslipere for mobil bruk og med den høyeste standarden av funksjoner: Variabel hastighet, elektronisk brems og anti-kickback for beskyttelse når verktøyet setter seg fast.

Alle batteridrevne maskiner har også børsteløse EC-motorer for høyere effektivitet og lengre levetid.

Mer info
Bootstrap Image Preview

Fra 900 til 2600 watt - utvalget av FLEX vinkelslipere med ledning dekker alle behov.

Vinkelsliperne er tilgjengelige med og uten variabel hastighetsjustering og med sikkerhetsfunksjoner som vibrasjonsreduserende SoftVib sidehåndtak og anti-kickback.

Mer info

 

 

 

Overflatebehandling av metall

Enten du polerer, børster, sliper eller satinerer metall eller rustfritt stål, blir oppgaven enklere med maskiner og tilbehør fra FLEX. Bli kjent med programmet vårt for bearbeiding av metall-overflater.

 

SUPRAFLEX

Trådløs og med kabel

 

SUPRAFLEX er spesialslipeverktøyet for rustfritt stål og metall. Ergonomisk utformet maskin med sitt myke grep lar brukeren håndtere maskinen sikkert og presist. SUPRAFLEX er tilgjengelig med ledning og i trådløs versjon for større fleksibilitet.
SupraFlex Trådløs SupraFlex

 

Bootstrap Image Preview

 

 

Bootstrap Image Preview

TRINOXFLEX.

Trådløs og med kabel

Med TRINOXFLEX tilbyr FLEX et fleksibelt system for overflatearbeid på metall og rustfritt stål. Slipehoder for satinering, kilesveissliping, rørsliping og filing gir et bredt spekter av bruksområder, fra avgrading til polering av stål og rustfritt. 

TrinoxFlex Trådløs TrinoxFlex

 

 

 

TRINOXFLEX-maskiner

Ideelt utstyrt for verkstedet, enten med ledning eller batteri

 

Bootstrap Image Preview
BME 18.0-EC
Trådløs TrinoxFlex 18.0 V
Til produkt
Bootstrap Image Preview

 

BSE 14-3 INOX Set 
Sett med satinerings -og rørslipehode
Til produkt

 

 

Bootstrap Image Preview

 

 

BRE 8-4 INOX Set
Sett med båndfil og rørslipehode
Til produkt

 

Bootstrap Image Preview

 

 

BSE 8-4 50
Satineringsmaskin for opptil Ø 50mm
Til produkt

 

 

 

Skjæring, saging, skruing, boring, samt sliping av metall - det omfattende utvalget av produkter i FLEX-serien utstyrer fagfolk i metallbearbeidingsindustrien til enhver oppgave og gir dem de riktige verktøyene for å oppnå best ytelse med alle materialer.

 

 

Andre maskiner for stål og rustfritt

 

Bootstrap Image Preview

Bor -og skrumaskiner

Boring og skruing i rustfritt stål og andre metaller  – enkelt med FLEX-bor -og skrumaskiner.

Til produkter
Bootstrap Image Preview

Rettslipere

FLEX rettslipere er perfekte for finsliping og til vanskelig tilgjengelige steder.

Til produkter
Bootstrap Image Preview

Metallsager

Metallbåndsagen og metallhåndsirkelsagen er perfekte for presis skjæring og saging av metall.

Til produkter

 

 

 

 

FAQ

 

Hva er det grunnleggende innen metallbearbeiding?

Det kreves omfattende grunnleggende kunnskap innen metallbearbeiding. Brukerne skal blant annet ha kunnskap om dreiing, en bearbeidingsprosess der arbeidsstykket roterer og på den måten utfører hovedskjæringsbevegelsen. Det kuttede metallet løftes av ved hjelp av et fast fastklemt verktøy og en fremføringsvogn. Fresing er en annen grunnleggende metallbearbeiding. Dette er en metallkutteprosess. Plane overflater og konturer kan produseres med et freseverktøy. Det avbrutte kuttet er karakteristisk for fresing. Rotasjonen av det flerbladede freseverktøyet i forhold til det fast fastklemte arbeidsstykket resulterer i sponfjerning. Et annet av det grunnleggende er metallboring. Boring er en maskineringsprosess for å lage runde hull. En metallfjernende skjærebevegelse opprettes når verktøyet utfører en sirkulær skjærebevegelse og en rettlinjet matebevegelse. Materialvitenskap, det vil si kunnskapen om materialer som ikke-jernholdige metaller eller rustfritt stål og deres egenskaper, er også en av grunnprinsippene for metallbearbeiding.

 

Hva må vi huske på når vi jobber med metall?

Materialer laget av metall, f.eks. profiler laget av aluminium, jern, stål eller rustfritt stål, er ikke alltid like enkle å håndtere på grunn av deres solide egenskaper. Ved arbeid med metall, f.eks. bore metall, bore stål, sage metall eller polere rustfritt stål, bør alltid verneklær brukes på grunn av økt risiko for skade. Det må blant annet bemerkes at det kan oppstå høye temperaturer avhengig av prosessen som er involvert, for eksempel ved lodding. I tillegg skal arbeidsstykket alltid være godt fastklemt og festet for å forhindre skade.

 

Hvilke verktøy trengs?

Et bredt utvalg av metallverktøy kreves for metallbearbeiding, avhengig av jobben. Disse inkluderer for eksempel en vinkelsliper, en båndsliper eller en drill.

 

Boring i metall

Ved boring av metall (boring av stål, boring av ikke-jernholdige metaller, boring i rustfritt stål etc.) brukes spiralbor som har de nødvendige egenskaper for å garantere god fremdrift. Dette inkluderer imidlertid også en drill eller batteridrill som har nødvendig hastighetsområde og dreiemoment. Spesialprodukter innen metallbearbeiding her er metallbor, stålbor eller bor for rustfritt stål.

 

Saging i metall

Sammenlignet med tresager har metallsager en annen skjærende geometri, tannform og flere tenner. Disse sikrer at det ikke oppstår problemer ved skjæring i metall, stål eller rustfritt stål når metallet sages. Vær også oppmerksom på skjærehastigheten, og at snittet avkjøles om nødvendig. En stikksag, tigersag eller båndsag med passende sagblad kan brukes, men det finnes også spesielle metallsirkelsager eller jernsager som er spesielt utviklet for denne metallbearbeidingsjobben.

 

Sliping av metall

Ved håndsliping kan sandpapir, slipenylon e.l. brukes for sliping av metall. Dette er imidlertid kun egnet for mindre slipejobber og fremdriften i arbeidet går langsommere. Slipemaskiner som vinkelslipere, rondellslipere eller rettslipere sørger for raskere fremdrift og avvirkning ved sliping av metall.