FLEX-serien for profesjonelt arbeid med natur -og kunststein

Stein har sine særegne egenskaper. Dette vet eksperter som steinhuggere, steinskulptører og landskapsarkitekter. Derfor bearbeider de natur- og kunststein med FLEX-maskiner og tilbehør. FLEX setter standarden innen våtslipere, steinkuttere og fresemaskiner. Robuste og pålitelige maskiner kjennetegner FLEX, så vel som opimal håndtering og enkelt vedlikehold.

 

 

 

 

Steinbearbeiding med FLEX-slipere

 

 

 

 

Bootstrap Image Preview

 

 

 

 

Polering av stein

FLEX våtsteinspolere, med og uten variabel hastighet og med plugg for en skilletransformator eller PRCD-bryter, tilbyr bedrifter som arbeider med stein og naturstein maksimal avvirkning og den beste overflatekvaliteten. Disse våtsteinspoleringsmaskinene imponerer også med sin fleksibilitet, enkle betjening og presise håndtering under sliping. De kan også brukes i oppussingsarbeid.

 

 

 

Maskiner for steinbearbeiding

 

 

Bootstrap Image Preview

 

LE 12-3 100 WET
1150 watt steinpolerer med variabel hastighet og plugg for skilletrafo, Ø 115 mm
Bootstrap Image Preview
LW 1202 SN, PRCD
1600 watt steinpolerer med kabel med personvernbryter, Ø 130 mm
Bootstrap Image Preview
LG 1704 VR
1500 watt vinkelsliper med variabelt turtall, Ø 180 mm 

 

 

 

 

 

 

Steinsag

For våtkutt og gjæringskutt

Å kutte stein rent og presist eller lage perfekte gjæringskutt i området 0 - 45° - alt dette er enkelt med FLEX diamantsteinskjærer. Skjæredybdeinnstillingen på 0 - 60 mm gjør det mulig å lage for eksempel perfekte vanndryppkanter og vannkanaler i vinduskarmer eller trappetrinn.

Til produkt
Bootstrap Image Preview

 

 

 

 

Bootstrap Image Preview

 

 

Fresemaskin

 

Grovarbeid kan gjøres raskt og presist. Takket være hårdmetallhjul med 60 aggressive karbidspisser er det ikke noe problem. Arbeidsbredden er justerbar i tre trinn og parallellguiden kan justeres trinnløst for ekstremt presist arbeid på steinkanter.

Til produkt

 

 

 

 

Slissekutter

 

FLEX slissekutter er ideell for skjæring av spor i murverk. Den har verktøyfri skjæredybdejustering og en spaltebryter for enkel fjerning av gjenværende materiale. Skjærer to parallelle spor opptil 35 mm dype og 30 mm brede med push/pull-cutting.

Til produkt

 

Bootstrap Image Preview

 

 

 

 

Andre nyttige verktøy

 

 

 

 

Bootstrap Image Preview
Borhammere

FLEX borhammere er perfekte til daglig bruk for boring, hammerboring og meisling i mur og betong. Våre verktøy er svært kraftige og effektive når de utfører disse jobbene.

 

 

Bootstrap Image Preview

 

Slagdrill

Våre batteridrevne slagdriller med høyytende slagmekanisme sikrer maksimal borekraft i treverk, stål og mur. Med børsteløs motor og EMS (electronic management system) får du et allsidig verktøy som varer.

Bootstrap Image Preview

 

Vinkelslipere

FLEX vinkelslipere er det perfekte verktøyet for arbeid med harde materialer. De har kraftige motorer, utmerket ytelse og optimal ergonomi. Ulike skivediametre er tilgjengelige.

 

 

 

 

FAQ

 

Natursteinstekniker

Natursteiner, som sandstein eller marmor, bearbeides av natursteinsteknikere ved å bruke passende verktøy til ting som plater, fasader, søyler eller gravsteiner. For å produsere fliser av naturstein, skiller natursteinsteknikere steinblokker i seksjoner og skjærer dem til. Kanter og overflater blir deretter bearbeidet til riktig finish. Det betyr at oppgavene også omfatter natursteinsliping og natursteinspolering. Bearbeiding av naturstein gjøres både mekanisk og manuelt, for eksempel når du legger til bokstaver eller dekorative elementer.

 

Steinhugger og steinskulptør

Steinhuggeri er et av de eldste yrkene. En av oppgavene til steinhuggere og steinskulptører er å forme kunst- og naturstein – et ekstremt motstandsdyktig materiale – til ønsket form ved hjelp av riktig verktøy. Enten man lager gravsteiner, restaurerer et monument eller lager gulv, er steinhuggere og steinskulptører ekspertene når det gjelder arbeid med stein. Typisk steinhuggerarbeid inkluderer også å lage vegger eller trapper, samt å lage skulpturer enten manuelt eller mekanisk.

 

Hvordan kan du jobbe med stein?

Naturstein (marmor, granitt, sandstein) eller kunststein kan bearbeides enten manuelt eller mekanisk ved hjelp av en rekke verktøy. Verktøy som brukes til å arbeide på stein inkluderer vinkelslipere, våt- sirkelsager og spesielle båndsager. Jobben innebærer steinsaging, for eksempel marmorsaging eller granittsaging. Boring er også en del av prosessen, bl.a. ved hjelp av en kjernebor eller blindhullsbor. Arbeidsoppgavene inkluderer natursteinsboring, granittboring og marmorboring. Stein kan også slipes eller poleres med en våtsliper, eksempler er polering av marmor og granitt. Fresing av naturstein er en annen metode for å bearbeide stein.

 

Hvilke verktøy trengs for steinbearbeiding?

Verktøy som hammere og meisler kreves for å arbeide på stein. Disse brukes til jobber der materialene bearbeides manuelt. Men det trengs også elektriske maskiner. Foruten pneumatiske hamre inkluderer disse spesialsager med diamantsagblad, bushhammere, vinkelslipere, freser, steinbor og slipere for stein.

Steiner har ulike egenskaper, derfor brukes ulike maskiner avhengig av stein og type arbeid. For eksempel trengs det andre verktøy for å bearbeide sandstein enn det som kreves for å arbeide med kunststein. Verktøyene som brukes avhenger også av hvilke produkter som skal lages av steinen.