Bil -og båtpleie

 

 

Bilpolering

Polering uten kompromisser

 

 FLEX-poleringsmaskiner har alltid vært målestokken for profesjonell overflatebehandling. Enten for båtpolering, flypolering, motorsykkel- eller bilpolering og bildetaljer, får FLEX-poleringsmaskiner enhver overflate til å skinne.

 FLEX leverer både nettdrevne polermaskiner for arbeid på verksted og batteridrevne polermaskiner for fleksibel bruk hvor som helst. Enten det er for bilpolering, flypolering eller båtpolering, våre maskiner gjør riktig polering og lakkforberedelse mulig når som helst og hvor som helst.

 

 

 

FLEX tilbyr et ideelt poleringssystem i form av poleringsmaskiner, pads og poleringsmidler. Andre produkter står også til brukerens disposisjon for å få best resultat fra lakkpoleringen. Fra lampen for perfekt overflatebelysning til den batteridrevne boremaskinen og den kompakte støvsugeren, FLEX-systemet for bilindustrien dekker alle behov når det kommer til bilpleie.

 

 


 

 

Riktig bevegelse for perfekt poleringsresultat

 

Riktig teknikk avhenger av erfaring og oppgave. FLEX-poleringssystemet representerer hele spekteret av drivteknologier for poleringsmaskiner, noe som betyr at den perfekte poleringsmaskinen kan finnes for hver bruker.

Som et prinsipp: Roterende poleringsmaskiner er kun for erfarne brukere på grunn av deres høye grad av avvirkning, og de krever vanligvis etterfølgende høyglansbehandling med en oscillerende maskin. Frispinnende, oscillerende polermaskiner passer for alle brukere, også nybegynnere.

Bootstrap Image Preview

     Roterende

 •      Høyest avvirkning
 •     Raskeste måten å fjerne riper på
 •     Hologramdannelse forekommer
 •     For erfarne brukere
Bootstrap Image Preview

Oscillerende med tvungen rotasjon

 •      God avvirkning
 •      Ingen hologramdannelse
 •      Bredt spekter av applikasjoner
 •      Ideell for fjerning av riper
Bootstrap Image Preview

Oscillerende og frispinnende

 • Enkel håndtering
 • Ingen hologramdannelse
 • Lav grad av avvirkning
 • Perfekt for etterbehandling

 

 

 

 

Bootstrap Image Preview

 

 

 

 

Sliping av lakk

Tidsbesparende og støvfritt

FLEX Automotive System gir ikke bare brukerne muligheten til tradisjonell polering. Sliping av lakk er heller ikke noe problem med ORE 3-150 EC oscillerende rondellsliper.

Den børsteløse motoren gjør maskinen lettere og sørger for behagelig stillegående gange med opptil 30 % mer avvirkning. I tillegg krever slipemaskinen ikke vedlikehold takket være den børsteløse motoren. OREs støvsugertilkobling garanterer støvfritt arbeid.

Bakplaten har et multihull-system som gjør at alle kommersielt tilgjengelige rondeller passer.

Små områder på bilen kan også slipes perfekt med PXE 80 og daisy disc sliperondell.

 

 

 

 

Trådløs eller med kabel? Valget er ditt!

Bootstrap Image Preview

XCE 8 125 18.0-EC

Til produkt 
Bootstrap Image Preview
XCE 10-8 125
Til produkt

 

 

Uansett om det er en 18 V batteridrevet maskin eller en med strømkabel - det er ingen forskjeller i ytelse når det gjelder polering med en FLEX polermaskin

Lang brukstid eller maksimal fleksibilitet: Takket være de trådløse og nettdrevne maskinene som leverer samme ytelse, kan samme resultat oppnås uten å måtte bytte. I begge systemene er det et utvalg av oscillerende og roterende maskiner.

 

 

 

Perfekt for spot-reparasjoner og polering – PXE 80 

 

Å polere små og vanskelig tilgjengelige overflater er nå ikke lenger et problem med PXE, EC smart polermaskinen fra FLEX.

 

Til produkt

 

 

Bootstrap Image Preview

 

 

Bootstrap Image Preview

Verktøyløst

Du bytter enkelt mellom de ulike spindlene på få sekunder, uten å bruke verktøy.

Bootstrap Image Preview

Daisy-disc sliping

Daisy-skiven kan brukes til å korrigere feil i klarlakken, raskt og rent.

Bootstrap Image Preview

Polering

PXE er egnet for svært avvirkende polering så vel som for hologramfjerning under etterbehandling.

Bootstrap Image Preview

Multigrep

En maskinkropp med utstrakt bruk av non-slip-grep gjør PXE 80 trygg og fleksibel under bruk.

 

 

Bootstrap Image Preview

 

 

Den fleksible akslingen

Uanstrengt polering av dørhåndtak, grill og andre detaljer er ikke lenger et problem med det fleksible skaftet til PXE 80. Det innovative systemet gir perfekt bilpolering og sørger for at HELE bilen skinner.

 

Til produkt

 

 

 

 

Pålitelig system – FLEX-tilbehør for perfekte poleringsresultater

Fra poleringsmaskiner til poleringsputer og poleringsmidler, FLEX tilbyr den perfekte kombinasjonen for en skinnende overflate.

 

 

Bootstrap Image Preview

 

Poleringspad

Det optimale resultatet oppnås kun med riktig valg av poleringsmedium. Ulike skum eller fiberprodukter som ull og mikrofiber oppnår forskjellige slipende effekter. De nye FLEX-putene med fargekodesystem gir tydelig orientering her.

Avhengig av hvordan de fungerer, er putene ideelle for oppgaver som fjerning av hologrammer, bilvaskemerker, fugleskitt eller vanndråper, samt for å fjerne riper eller for lakkpleie og forsegling.

Bootstrap Image Preview

 

Polish

FLEX-systemet kompletteres av perfekt koordinerte slipe-, etterbehandlings- og forseglingsmidler. De passer perfekt til systemet vårt og er selvfølgelig silikonfrie.

Systemet inneholder slipepasta med optimal avvirkning og maksimal glans, poleringsmiddel for høy glansdybde og perfekt finish, samt Vi tilbyr også forsegling for ny og tidligere polert lakk, det er riktig polering for hvert arbeidstrinn.

Bootstrap Image Preview

 

Systemtilbehør

Vanskelig tilgjengelige steder på kjøretøyet som sidespeil, spoilere eller støtfangere? Det er ikke noe problem med FLEX forlengelsessett for roterende maskiner. Passer til alle roterende poleringsmaskiner med M14-gjenge fra FLEX-systemet for profesjonell bilpolering.

Forlengelsessettet inneholder tre M14 forlengere (50 mm, 80 mm, 120 mm) laget av anodisert aluminium, samt en M14 adapter for batteridrill. Alt pakket i den praktiske Mini L-BOXX®.

 

 

 

 

Det perfekte systemet for bilindustrien

 

 

 

 

 

 

Bootstrap Image Preview

 

Bli en del av FLEX bilmiljø

Vår Automotive Instagram-kanal har alltid de siste nyhetene og informasjonen om @flex_tools_automotive-systemet. Finn ut hvilke spennende prosjekter andre medlemmer jobber med, og del prosjektene dine med andre!

Bruk hashtaggen #shinewithflex for bildene, videoene eller historiene dine for en repost på FLEX Automotive Instagram Channel.

 

Følg @FLEX_TOOLS_AUTOMOTIVE

 

 

 

 

 

 

FAQ

 

Når bør du polere en bil og hva kan du oppnå?

Hvis lakken er ripet opp eller skadet av steinsprut, skitt eller fugleskitt, er det fornuftig å polere bilen da slike skader angriper det øvre lakklaget og får kjøretøyet til å se urent ut. Merker etter vasking og andre skader gjør også at lakken ser skjemmende ut og er grunn til å få tatt en profesjonell polering eller å polere bilen selv. Ved å bruke en poleringsmaskin til å polere bilen din fjerner du riper fra bilens lakk og påfører overflaten høyglans. En god bilpolering gjør at bilen ser ut som ny.

 

Hvem har nytte av en bilpolering?

En god bilpolering er en verdifull investering, for bilelskere spesielt. Riper i lakken er irriterende, spesielt på et kjøretøy av høy kvalitet, og en god polering er fornuftig. For et eldre kjøretøy eller en klassisk bil kan bilpolering og bilpleie utgjøre en stor forskjell i utseendet.

Polering er imidlertid fornuftig for ethvert kjøretøy, ikke bare for økt glans i lakken, men også for bedre beskyttelse mot miljøpåvirkninger og for å få en overflate som er lettere å rengjøre.

 

Kan interiøret også forbedres?

Etter en stund er det ikke bare å polere lakken som gir mening når det kommer til bilens utseende. Å ta vare på kjøretøyets interiør kan også utgjøre en forskjell. For eksempel kan merker på dashbordpaneler fjernes med poleringsmiddel, eller skader på setetrekk repareres. Så en god bilforbedring bør alltid inkludere interiøret i bilen.

 

Hva er den riktige måten å polere på?

Bilpolering innebærer å finslipe klarlakken på bilen og eksponere et nytt sjikt. Før du begynner å polere en bil, må den først klargjøres ved å vaske og rense lakken grundig. For å polere bilen trenger du en poleringssvamp, mikrofiberpad,ullpad, et egnet polermiddel, pluss en mikrofiberklut. Dette gir optimal lakkforberedelse og polering til høyglans. En poleringsmaskin brukes også ved profesjonell bilpolering. Dette gir raskere ønsket resultat, men det er fare for skader hvis den ikke brukes riktig.

Tre ertestore punkter med polish påføres paden, og overflaten sprayes med vann. Dette gjør at du kan fordele polermiddelet jevnere over lakken. Deretter kan du begynne å polere bilen. Polermiddelet må først fordeles forsiktig på lav til middels hastighet. Maskinen føres over overflaten og lakken i sirkulære bevegelser. Man må passe på at poleringssvampen er tilstrekkelig tilført polish slik at lakken blir tilstrekkelig avkjølt. Det er også viktig å holde poleringsmaskinen i bevegelse og bruke lett, jevnt trykk.Til slutt skal lakken beskyttes med en forsegling. Den påfølgende finishen er også en del av profesjonell bilpleie. Dette forsegler lakken effektivt for å beskytte bilen mot vær, insekter og UV-stråling.

 

Hvilken pad og hvilken polish bør jeg bruke?

Å velge riktig polermiddel er ikke alltid så lett, men et godt prinsipp er å begynne med en lite aggresiv polish og se om det er nok til å oppnå ønsket resultat. Blir ikke ripene borte, må en prøve en polish med mer avvirkende egenskaper. Lite aggresive polermidler er mer egnet for nybegynnere, da disse reduserer risikoen for hologrammer. Det kreves også forskjellige slipepader for å oppnå perfekt glans. Jo hardere svampen er, jo større er slipeeffekten. Mikrofiber -og ullpad er alternativer til svamp, og er spesielt egnet for fjerning av riper.

 

Når skal klarlakk slipes på bilen?

Når grov polering ikke er tilstrekkelig for å fjerne skader eller riper, kan en finslipe i klarlakken. Dette krever varsomhet for å unngå å slipe igjennom. For mindre riper er det vanligvis tilstrekkelig å pusse det berørte området og deretter polere. Hvis skaden påvirker primeren eller til og med metallet på bilens karosseri, bør hele panelet slipes ned. Ved lakkering, må lakken slipes for å sikre vedheft.

 

Hva må vurderes ved smart-reparasjon/punktreparasjon?

Ved "smart-reparasjon" er det viktig å sørge for at det skadede området ikke er større enn 3 cm. Det totale reparasjonsområdet bør ikke være større enn et A4-ark.

 

    1. Slip det skadede området ned til underlaget.

    2. Glatt det skadede området med sparkel

    3. Slip det sparklede området flatt

    4. Påfør primer

    5. Påfør grunning

    6. Påfør klarlakk

    7. Lakker overgangen

    8. Poler området

 

Slipe med 3 eller 5 mm utslag?

Det er viktig å velge riktig maskin avhengig av slipeoppgave, materiale og ønsket resultat. En maskin med 5 mm utslag er omtrent dobbelt så avvirkende som en med 3 mm. 3 mm slipeslag er derfor spesielt egnet dersom klarlakken ikke skal slipes ned til grunningen, eller hvis det skal finslipes. Den høye avvirkningen på 5 mm slipeslag er godt egnet for sliping ned til underlaget.